Het verhaal van Anna

Ervaringen | 01 april 2021

Eigen voedingsschema maken

“Ik koos voor GO180 omdat ik al een tijdje voelde dat ik niet in balans was.” Anna Venema liep zowel geestelijk als lichamelijk op meerdere fronten vast. Zo was ze vaak moe en geprikkeld, maar lette ze wel goed op haar eten en sportte ze vaak. Helaas zonder resultaat: “Ik viel maar niet af, wat ik wel graag wilde.” In GO180 vond ze de combinatie van een fysieke en mentale aanpak. “Dat sprak me gelijk aan.” Daarnaast vond ze een goede coach in Bas, die ze al kende. “Ik voelde me goed bij hem, dat vond ik heel belangrijk.”

Vanaf moment één was Anna zeker over haar beslissing te beginnen. “Ik heb me geen moment zorgen gemaakt. Wel was ik af en toe wat wiebelig door nieuwe keuzes die ik maakte om m’n gedrag te veranderen.” Met vallen en opstaan, wist ze steeds meer zelfvertrouwen te krijgen en stond ze meer en meer achter haar keuzes. Toch ging dat niet vanzelf. “Het mentale gedeelte vond ik het lastigst. Vaak ging het niet zoals ik dat wilde, dat moest ik leren accepteren.” Zoals iedereen het traject op z’n eigen manier volgt, heeft iedereen ook eigen manieren om ermee om te gaan. Anna: ”Wat mij daarbij helpt is het vasthouden aan afspraken, die ik met mezelf heb gemaakt. Zo nu en dan pak het werkboek er dan bij.”

Zo leerde ze in het hier en nu te leven en tijd voor haarzelf te maken. Zoals gehoopt begon Anna zich zo mentaal en fysiek steeds beter te voelen. “Ik merk dat ik mezelf serieuzer ben gaan nemen en m’n eigen grenzen bepaal.” Zo weet ze nu wat ze nodig heeft, zorgt ze ervoor dat ze het krijgt en geeft ze haar grenzen beter aan. “…En ben ik liever voor mezelf geworden,” vult ze aan. Door haar traject leerde ze ook beter voor zichzelf te zorgen. “Het voelt nu oké (voor mijn gevoel) egoïstische keuzes te maken.” Daarbij had Anna ook veel aan haar directe omgeving, iets waar ze tijdens haar traject het belang van inzag. “Ik zie nu in dat het belangrijk is mensen mee te nemen in wat je doet. Zo ondervond ik veel steun wanneer ik vertelde waar ik tegenaan liep.” Fysiek behaalde ze haar doel van tien kilo afvallen, wat ook veel andere positieve gevolgen had: “Ik slaap beter en ik voel me fitter en energieker doordat ik mijn voedingspatroon heb verbeterd.”

Maar Anna is nog niet klaar. “Ik ben ontzettend trots op wat ik tot nu toe bereikt heb, maar ik wil blijven werken aan m’n doelen. Met name mijn mentale doelen vereisen nog steeds aandacht en oefening. Daarnaast wil ik me met het trainen meer richten op shaping omdat ik mijn doel van tien kilo afvallen al heb bereikt.”

Voor alle twijfelaars wil Anna ook nog wat kwijt: “Als je echt wilt veranderen, je leven wilt verbeteren en het beste uit jezelf wilt halen door er hard voor te werken, ben je bij GO180 op de juiste plek. Het team is professioneel en heel gezellig, de faciliteiten zijn fantastisch en ze kunnen je op het gebied van voeding, training en coaching enorm helpen. Als je echt eerlijk durft te zijn over jezelf behaal je hier de resultaten die je van tevoren niet durfde te dromen.”

Deel dit verhaal: